Previous
Next

PROJEKT BOĆANJE I SPORTSKI KAMPOVI ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Cilj projekta je inkluzija djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u društvo kroz boćanje i sportsku rekreaciju, te senzibilizaciju opće populacije za probleme mladih osoba s invaliditetom. Projektom je poseban naglasak stavljen i na integriranje ciljnih skupina u redovne sportske programe. Projekt se prezentira drugim sportskim udrugama i školama programom interdisciplinarne suradnje, te se ojačavaju trenerski kapaciteti specifičnim radionicama namijenjenim trenerima i ostalim osobama koji rade ciljnim skupinama.

Projekt je direktno povezan sa specifičnim ciljem kroz aktivno sudjelovanje u treninzima i natjecanjima na kojima razmjenjuju iskustva s vršnjacima te razvijaju svoje sportske, komunikacijske i socijalne vještine s ciljem lakšeg uključivanja u život zajednice u kojoj se obrazuju, žive i/ili rade.

Unapređenje zdravlja i sposobnosti osoba s invaliditetom, te prihvaćanje vlastitog hendikepa i sporta kao vida rehabilitacije i mogućnosti provođenja slobodnog vremena kroz sportske aktivnosti.

Aktivnosti se ogledaju kroz:

    1. Rad s osobama invaliditetom bez obzira na dob, spol, vrstu i težinu invaliditeta u svrhu razvijanja njihovih motoričkih, psihičkih i socijalnih vještina što posljedično dovodi do većeg samopoštovanja i integriranosti u društvo kao i stvaranja mogućnosti za njihov sportski razvoj i uspjeh.
    2. Ojačavanje kapaciteta stručnjaka putem edukacijsko-praktičnih radionica.
    3. Kamp – 6 kom tijekom 3 godine po 25 osoba.

Projekt će se tijekom tri godine provodi na području Primorsko-goranske, Istarske, Ličko-senjske županije te Grada Zagreba.

Očekivani rezultati projekta:

  1. Uključivanje 40 osoba iz ciljnih skupina (osobe s invaliditetom).
  2. Održavanje 3 prezentacije interdisciplinarne suradnje.

Ukupna vrijednost projekta:
1.378.400,00 kn

Iznos koji sufinancira EU (u HRK):
1.171.640,00 kn

Razdoblje provedbe projekta
od 21.12.2018. do 21.12.2021.

Kontakt osobe za projekt